Cultuur en psychodiagnostiek : professioneel werken met psychodiagnostische instrumenten - Borra, Ria, ....-; Van Dijk, R. (Robertus Cornelis Joannes), 1954-; Verboom, Raymond, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2016)
Tal van psychodiagnostische instrumenten zijn niet gevalideerd voor etnisch-culturele minderheidsgroepen in Nederland. In dit boek, bedoeld voor de interculturele hulpverleningspraktijk van de GGZ, worden de problemen in de interculturele psychodiagnostiek geschetst. Er worden methoden aangereikt hoe op een professionele manier deze problemen het hoofd te bieden. Aan de hand van casuïstiek geven ervaren interculturele hulpverleners inzicht in hoe psychologische instrumenten kunnen worden toegepast op een cultuur sensitieve manier. De regulatieve cyclus wordt gebruikt als een methodisch handvat voor een zorgvuldig, systematisch en reflexief handelen in dit psychodiagnostische proces.
Keywords: Psychodiagnostiek