Hoe maak je dat? - Gaudesaboos, Pieter, ....-; Rossel, Bart, ....- (Tielt : Lannoo, 2024)
Van cornflakes tot tennisbal en van kauwgom tot waterverf. Breng een bezoek aan tien bijzondere fabrieken. Laat je verwonderen door geniale machines en ontdek in acht stappen hoe alledaagse voorwerpen gemaakt worden. Kijk vanop de eerste rij hoe tennisballen en kerstballen van de band rollen. En hoe maak je zeep, verf of plastic poppen? Reis terug in de tijd en zie hoe bamboestokken in vuurwerk veranderden en hoe de oude Egyptenaren muntstukken persten Waarom smelt chocolade in je mond? Word je van cornflakes echt slim? En waarom moet kauwgom altijd koud verpakt worden? Voor makers en dromers van 8 tot 108 jaar. Met meesterlijke prenten van verteller en Boon-winnaar Pieter Gaudesaboos en boordevol weetjes van uitvinder Bart Rossel. Wetenschappelijk onderbouwd.
Keywords: Fabrieken; Lager Onderwijs; Techniek-Industrie