Evidence-based practice - Adriaenssens, Jef, ....- (Gent : Academia Press, 2024)
Dit handboek over Evidence-Based Practice (EBP) is op maat gemaakt voor bachelorstudenten in de gezondheidszorg. Het is niet exclusief gericht op een speciﬁek gezondheidszorgberoep, maar belicht in duidelijke taal de overkoepelende principes en de praktische toepassingen ervan voor elke professional in de gezondheidszorg. Het boek biedt een diepgaand inzicht in de kern van EBP, met nadruk op de noodzaak en meerwaarde binnen de gezondheidszorgpraktijk. Dit praktisch georiënteerde boek verwacht niet dat bachelors wetenschappers moeten worden, maar het verheldert de principes van Evidence-Based Practice en illustreert hoe deze benadering de kwaliteit van professionele besluitvorming verhoogt. Het is een onmisbare gids voor docenten die streven naar begeleiding bij het ontwikkelen van kritisch denken en het nemen van goed onderbouwde beslissingen. Bovendien bespreekt het de reeds beschikbare hulpmiddelen in België voor het toepassen van EBP in de praktijk.
Keywords: Gezondheidszorg