Talent in goede handen : basishandboek human resource management. - Roskam, Pascal, ....- (Gent : Owl Press, 2023)
In onze VUCA-wereld is het aantrekken, betrekken en behouden van getalenteerde medewerkers cruciaal voor het succes van een organisatie. Daarvoor is een goed doordacht personeelsbeleid of Human Resource Management (HRM) een must. Talent in goede handen laat je op een uiterst praktische manier kennismaken met de basisprincipes van een effectief personeelsbeleid. Dat begint bij werving en selectie: welke strategieën kun je inzetten om medewerkers aan te trekken die passen bij de cultuur en doelen van de organisatie? En eenmaal je de juiste mensen gevonden hebt, hoe kun je hun prestaties dan optimaliseren via training en ontwikkeling? Verder ontdek je de beste methodes en technieken om aan prestatiemanagement te doen en welke beloningssystemen je kunnen helpen om medewerkers te motiveren en te behouden. Een onmisbare gids voor organisaties die willen investeren in hun personeelsbeleid om talentvolle medewerkers aan te trekken, te boeien en te binden in de turbulente wereld van vandaag.
Keywords: Personeelsmanagement