Project werkt! : projectmatig werken in de welzijns - en veiligheidssector - Neckebroeck, Caroline, 1979-; Tieberghien, Julie, 1984- (Wommelgem : Van In/De Boeck, 2024)
Als veiligheidsdeskundige, preventiewerker, buurtwerker, opbouwwerker, gebiedswerker... krijg je vaak te maken met kleine of grote projecten, in team of zelfstandig. Maar hoe pak je zo'n project van A tot Z aan? Met Project werkt! Projectmatig werken in de welzijns- en veiligheidssector krijg je als student hoger onderwijs of (beginnende) professional in de domeinen welzijn en veiligheid voor het eerst een praktische en op maat gemaakte gids waarmee je praktijkvraagstukken projectmatig en succesvol kan aanpakken. Het boek reikt stappenplannen, concrete richtlijnen en tips aan om diverse projecten uit te denken, te ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren. De praktijkgids, die tot stand kwam vanuit interacties met studenten, docenten én het werkveld, leert de projectmatige vaardigheden binnen deze specifieke sectore stap voor stap aan en vertrekt hierbij van enkele reële cases en getuigenissen uit de beroepspraktijk. Het motto: doe, ervaar en leer!
Keywords: Projectmanagement -- sociale sector