Feedback geven aan leerlingen op school : de motiverende kracht van woorden - Vandevelde, Marijn, ....- (Brussel : Uitgeverij Politeia, 2024)
"Kan beter!", "Goed gewerkt", "Je bent een aangename leerling!" zijn uitspraken die we steeds terugvinden op toetsen en rapporten. Maar wat heeft een leerling hieraan? Kan zinvolle feedback die leraren geven meer impact hebben op het leergedrag van leerlingen? Dit boekje gaat onder andere in op verschillende kaders zoals feed up, feedback en feed forward, verschillende niveaus van feedback. Met een growth mindset creëer je mogelijkheden om feedback beter te laten landen bij leerlingen. Daarnaast biedt het boek heel wat interessante tips en tools die de leraar kan gebruiken in de klas om feedback een zichtbare plaats te geven. Feedback geven is een unieke kans om leerlingen te motiveren, en zo kan de leraar echt het verschil maken in de schoolloopbaan van elke leerling.
Keywords: Motivatie -- onderwijs