Denk. Zoek. Twijfel. - Borms, Jozefien, ....-; Vandroemme, Sofie, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts nv, 2024)
In tijden van nepnieuws en deepfakes zijn kritisch denken en onderzoeksvaardigheden belangrijker dan ooit. Daarom zet het hoger onderwijs niet alleen in op vakkennis, maar ook op algemene vakoverschrijdende vaardigheden: de future proof skills. Zo krijgen professionele bachelorstudenten alle tools die ze nodig hebben om uit te groeien tot wendbare professionals én kritische burgers. Denk. Zoek. Twijfel. is daarbij een onmisbare gids. Het eerste deel focust op kritisch denken: je ontdekt essentiële informatievaardigheden, leert redeneren en kritisch over jezelf reflecteren. In het tweede deel leer je alles over de onderzoekscompetenties die je nodig zult hebben voor je bachelorproef, en later in de beroepspraktijk.
Keywords: Kritisch denken; Onderzoekscompetenties; Social Sciences and Humanities. Social Sciences -- Research Methodology