Lawaaipapegaai : liedjes en spelideeën voor het jonge kind - Akkermans, Evelyn, ....-; Van Dort, Wieteke, ....-; Tellegen, Molly, ....- (Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2019)
Radio Lawaaipapegaai was een succesvol radioprogramma voor kleuters in de jaren zeventig. Wieteke van Dort presenteerde het samen met Burny Bos met aan de fenderpiano Joop Stokkermans (muziek). De originele en nog altijd actuele teksten en muziek prikkelden de fantasie en creativiteit van de samenstellers van deze bundel. Hun ruime ervaring met kleuters en opleiding tot kleuterleidster kwamen daarbij goed van pas. Zij bedachten bij de tien thema's, verhalen, allerlei gespreksonderwerpen, activiteiten en spellen die leerkrachten uit kunnen breiden en aan kunnen passen aan de situatie in hun groep. Lawaaipapegaai is een bron van suggesties waaruit leerkrachten steeds weer ideeën kunnen putten.
Op de cd achterin het boek zingt Wieteke van Dort met de kleine Nora Lens de tijdloze teksten van Burny Bos op muziek van Joop Stokkermans. Een muzikaal document.
Keywords: Kinderliedjes