Kunstmatige intelligentie is niet eng - Haring, Bas (Sebastiaan), 1968-; Bullhorst, Maud, ....- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2022)
Wat is kunstmatige intelligentie nou eigenlijk? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan echt slim of nep slim? Kunstmatige intelligentie, of ‘computer-slimheid’, maakt ons leven een stuk makkelijker. Maar het is ook wel een beetje spannend, want wat staat ons allemaal te wachten? In dit boek voor jonge én volwassen lezers legt Bas Haring in heldere taal uit wat kunstmatige intelligentie precies is. Hij laat lezers nadenken over de mogelijkheden en bedreigingen van computers die tot steeds meer in staat zijn.
Keywords: Kunstmatige intelligentie