Handboek Participatief Actieonderzoek : samen bouwen aan een betere wereld - Eelderink, Madelon, ....- (Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2024)
Participatief Actieonderzoek (PAO) is een benadering die ons in staat stelt complexe problematiek aan te pakken met datgene wat we in overvloed hebben op aarde: mensen. Wanneer al die mensen vanuit intrinsieke motivatie bijdragen aan een betere wereld op een manier die bij hen past, kunnen we enorme sporngen vooruit maken. Met PAO onderzoeken we waar die energie in de samenleving zit en laten we mensen ontdekken hoe ze met behulp van die energie kunnen samenwerken. Zij maken hun eigen actieplannen en voeren die samen uit. Het Handboek Participatief Actieonderzoek, Samen werken aan een betere wereld biedt praktische handvatten voor het uitvoeren van PAO, of dat nu is op het gebied van gezondheidszorg, natuurbescherming, sociale problematiek of een ander domein. Het is gebaseerd op de nieuwste inzichten en ervaringen uit de praktijk. Diverse PAO-methoden worden stap voor stap toegelicht en het is aan jou om er een combinatie van methoden uit te halen, die het best aansluit bij de lokale context.
Keywords: Sociaalwetenschappelijk onderzoek