Kleuters bewegen :1 : een lessenpakket bewegingsopvoeding voor kleuters. - Berden, Delphine, ....-; Boone, Marc, 1955-; De Crits, Marc, ....-; Noerens, Marleen, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2006)
Kleuters bewegen is een heel uitgebreid lessenpakket voor bewegingsopvoeding in de kleuterschool. De methode werd ontwikkeld naar aanleiding van de invoering van twee lestijden kleutergym per week. De auteurs, die uit de drie onderwijsnetten komen, steunen op een jarenlange ervaring en deskundigheid op vlak van bewegingsopvoeding bij kleuters. Kleuters bewegen is een onmisbaar instrument voor iedereen die begaan is met de motorische en fysieke ontwikkeling van kleuters: gymleerkrachten, kleuterleid(st)ers, sportmonitoren...
1. Handleiding, grootmotorische bewegingen, kleinmotorische bewegingen, complexe bewegingsvaardigheden, lichaamsbewustzijn, lateraliteit en dominantie
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs