De toekomstformule : de zoektocht naar de spelregels van morgen. - Caudron, Jo, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2023)
De wereld bevindt zich op een keerpunt. Voor het eerst in onze recente geschiedenis is er een overheersend gevoel dat mens, maatschappij en economie op een andere manier verder moeten. Het oude model, het oude normaal, lijkt stilaan op zijn einde te lopen. We zijn natuurlijk al langer bekend met grote uitdagingen zoals klimaatverandering, digitale transformatie, en maatschappelijke evoluties op het vlak van wonen, werken, mobiliteit, gezondheidszorg en migratie. Sinds kort hebben we echter te maken met een versnelling van deze ontwikkelingen. Gebeurtenissen zoals de coronapandemie, klimaatrampen, geopolitieke conflicten en andere systeemschokken nopen bedrijven en organisaties om te leren omgaan met ongeziene veranderingen. Maar hoe moet het nu verder in de toekomst, als de oude spelregels van maatschappij en economie niet langer gelden? In zijn boek De toekomstformule reikt Jo Caudron een methode aan om de belangrijkste disrupties van morgen in kaart te brengen. Hij vertrekt vanuit uitdagingen en onzekerheden, en biedt vervolgens een model aan om via duurzame innovatie oplossingen te vinden.
Keywords: Ethisch ondernemen; MVO