Handboek fiscale procedure inkomstenbelastingen : 2024 - De Troyer, Ilse, ....-; Vandenberghe, Luk, ....- (Brussel : Intersentia, 2024)
Het Handboek fiscale procedure inkomstenbelastingen biedt een overzichtelijke en duidelijke leidraad in deze complexe materie. Dit boek is intussen aan zijn veertiende editie toe en is uitgegroeid tot een referentiewerk. Het bevat een globaal overzicht van alle elementen van de fiscale procedure op het vlak van de inkomstenbelastingen. Achtereenvolgens komen uitgebreid aan bod: - de algemene beginselen, - de fiscale aangifte, met inbegrip van de sancties, - de controle - en onderzoeksverrichtingen van de fiscus, - de bewijsmiddelen, - de vestiging van de aanslag, - de betwisting van de aanslag, - de mogelijkheid om buiten de eigenlijke fiscale procedure schadevergoeding te vorderen van de Belgische Staat, - de kwijtschelding of vermindering van administratieve sancties of nalatigheidsintresten, - de betaling en invordering van de belasting. Door de overzichtelijke structuur en de talrijke voorbeelden en modellen is het een ideaal studieboek en een gebruiksvriendelijke handleiding voor alle belastingplichtigen en fiscalisten. Deze veertiende editie is geactualiseerd tot juli 2024. Tevens zijn de meest recente tendensen en ontwikkelingen in de rechtspraak verwerkt.
De tekst is bijgewerkt tot juli 2024