Synergie : leid je team naar meer plezier en betere prestaties - Torenbeek, Marjolein, ....- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2022)
Hoe maak je van een groep sporters een succesvol team? Een team dat niet alleen wint, maar ook als eenheid samenwerkt en presteert. Want pas dán kan het team echt boven zichzelf uitstijgen. En net daar gaat het nou bij vele coaches mis. Groepen sporters worden bij elkaar verzameld en op papier lonken de best mogelijk resultaten. Maar in de praktijk... Het probleem: een groep sporters maakt nog geen team. Naarmate het seizoen vordert, blijft het ontstaan van een eenheid uit. Door allerlei vormen van ruis - gedoe, onderling onbegrip of onzekere gevoelens in de groep - gaat veel energie verloren. Dit boek is dé oplossing voor sportcoaches die vol vertrouwen een (h)echt team willen leiden dat beter presteert. Na het lezen heb je niet alleen meer inzicht verkregen in de groepsdynamiek van je team, maar ook daadwerkelijk alle handvatten om in elke fase van het seizoen te werken aan de samenwerking en communicatie tussen je sporters. Dankzij de praktische tips, effectieve werkvormen en doelgerichte opdrachten creëer je meer energie in je team, meer plezier en nog betere teamprestaties. Kortom: synergie.
Keywords: Teamwork in sport