Generatie angststoornis : wat sociale media met onze kinderen doet - Haidt, Jonathan, ....-; Van Klaveren, Karl, ....-; Nathoe, Indra, ....- (Utrecht : Ten Have, 2024)
Jonathan Haidt onthult een vreemde paradox: terwijl we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer beschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij - met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn. Sinds 2010 is het aantal mentale problemen bij kinderen en jongeren exponentieel gestegen. In Generatie angststoornis legt Haidt een verband tussen deze alarmerende ontwikkeling en de opkomst van sociale media zoals Facebook, Instagram en TikTok. Haidt doet een duidelijke oproep tot actie. Hij stelt eenvoudige regels voor die ons kunnen bevrijden en beschrijft stappen die ouders, leraren, scholen, techbedrijven en overheden kunnen nemen om de epidemie van psychische aandoeningen te beëindigen en een menselijkere kindertijd te herstellen.
The anxious generation: how the great rewiring of childhood is causing an epidemic of mental illness
Keywords: Internet en kinderen