Het geheime boek van Sinterklaas - Zwigtman, Floortje, ....-; De Bruyn, Sassafras, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2020)
Wanneer kinderen oud genoeg zijn om het geheim van Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheilige man te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?
Dit boek kwam tot stand met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren
Doelgroep vanaf 10 jaar
Beloond met een zilveren griffel 2020
Keywords: Geschiedenis; Sinterklaas