Het puberende brein : over de ontwikkeling van de hersenen in de unieke periode van de adolescentie - Crone, Eveline, 1975- (Amsterdam : Prometheus, 2023)
Het puberende brein is in de afgelopen tien jaar hét standaardwerk geworden over de adolescentie. Het is niet meer weg te denken uit de boekenkast van ouders, en wordt net zo gretig gelezen door leerkrachten en andere professionals. Eveline Crone is bekend geworden om haar vernieuwende kijk op de adolescentie, waarbij zij benadrukt dat het niet alleen een periode is van moeilijk gedrag, maar ook een unieke periode van bloei waarin jongeren ontdekken wie ze zijn en hoe zij hun weg vinden in de maatschappij. Deze nieuwe uitgave van de bestseller brengt de lezer op de hoogte van de allernieuwste inzichten uit de hersenwetenschap. Het legt pubergedrag uit aan de hand van alledaagse vraagstukken, zoals het gebruik van sociale media en het maken van studiekeuzes. Aan de hand van recente nieuwsberichten neemt Eveline Crone de lezer mee langs de uitdagingen, risico’s en kansen die pubers tegenkomen en zij geeft handvatten voor ouders, onderwijs en jeugdwerkers.
Keywords: Hersenontwikkeling