De geheimen van de blue zones om 100 te worden : lessen uit de gezondste plekken op aarde - Beuttner, Dan, ....- (Amsterdam : Unieboek/Het Spectrum., 2024)
Waarom leven mensen in de blue zones langer, gezonder en gelukkiger? In dit boek keert bestsellerauteur Dan Buettner terug naar de vijf gebieden die hij jaren geleden ontdekte: Sardinië (Italië), Ikaria (Griekenland), Okinawa (Japan), Nicoya (Costa Rica) en Loma Linda (VS). Hij deelt zijn nieuwste inzichten over de thema’s beweging, goede levenshouding, verstandig eten en verbinding, waardoor mensen in deze gebieden meer dan tien jaar langer leven dan elders. Daarnaast onthult Dan Buettner een zesde blue zone – Singapore – de moderne metropolis waar overheidsbeleid een grote rol heeft gespeeld in de gezondheid van zijn inwoners. Door de adembenemende beelden van de beste fotografen van National Geographic word je meegenomen op een uitgebreide en informatieve reis door de verschillende gemeenschappen. De eenvoudige handvatten en heerlijke recepten leren je hoe je zelf de kracht van de blue zones kunt toepassen. De geheimen van de blue zones om 100 te worden is het resultaat van tientallen jaren onderzoek en de perfecte introductie tot het begrip blue zones.
Keywords: Gerontologie; Gezondheid en voeding