Omgaan met ADHD op school : evidence based methoden voor de leerkrachten. - Barkley, Russell A., 1949-; Ehrlich, Tirtsa, ....- (Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2020)
Omgaan met ADHD op school is samengesteld om kinderen en jongeren met ADHD te ondersteunen bij problemen op school. Het biedt niet alleen inzicht in wat de meeste effectieve strategieën zijn om hen te ondersteunen, maar ook waarom kinderen en jongeren met ADHD bepaalde problemen ervaren. Zodat een leerkracht met meer inzicht en begrip de beste methoden kan inzetten. De in deze gids beschreven evidence based methoden helpen leerkrachten en hulpverleners om kinderen en jongeren met ADHD te begeleiden naar een succesvolle schoolloopbaan. Wat te verwachten van Omgaan met ADHD op school ? • Strategieën voor de aanpak van ADHD in de klas • Beloningssystemen voor wenselijk gedrag, met downloads voor registratie en goed-gedrag-kaarten • Evidence based methoden bij de aanpak van ongewenst gedrag • Uitleg over (de werking van) medicatie • Tips specifiek gericht op jongeren
Managing ADHD in school : the best evidence-based methods for teachers
Keywords: ADHD; Ontwikkelingsstoornis