Lean expert in zorg en welzijn - Crampe, Hans, ....- (Brussel : Uitgeverij Politeia, 2023)
Stapels boeken zijn er al geschreven over Lean-management, maar de vertaling naar de praktijk blijft moeilijk. Ook in de gezondheids- en welzijnssector heerst heel wat spraakverwarring. In dit boek vind je een algemeen overzich van wat Lean nu precies inhoudt, in een heldere taal en verrijkt met veel voorbeelden uit de zorg- en welzijnssector. Nadat je bent ingeleid in de wereld van de verspillingen reiken we je concrete tools en technieken aan om te starten met Lean-management. Je leert ook de bril van je klanten op te zetten: hoe kijken zij naar jouw organisatie? Een Lean-project betekent vaak dat je medewerkers moeten veranderen, en dat is niet steeds eenvoudig. Ook daarvoor vind je in dit boek een handig referentiekader. Hoe krijg je werkelijk iedereen mee? Hoe haal je het beste uit elke medewerker? Niet door iedereen op dezelfde manier te benaderen, maar door te vertrekken vanuit het DISC-profiel en dat van je team bepalen met de ingevoegde test. Tot slot besteden we aandacht aan mogelijke valkuilen bij het opstarten van een Lean-project. Daarmee vormt dit boek het ideale houvast om meteen aan de slag te gaan met Lean-management in je organisatie. De inhoud van dit boek is afgestemd op de 'International Board for LEAN Certification Book of Knowledge' en dient als basis voor de accreditatie als Black Belt in Health Care.
Keywords: Kwaliteitszorg in de gezondheidszorg