Mijn kind is hoogsensitief : gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners - Van den Daele, Ilse, ....-; T'Kindt Linda, ....- (Tielt : Lannoo, 2022)
Bijna één op de vijf kinderen is hoogsensitief. Hoogsensitiviteit komt dus heel vaak voor, maar er bestaan nog heel wat misverstanden over. Deze basisgids - nu in volledig herziene editie - legt je stap voor stap uit wat hoogsensitiviteit bij kinderen precies inhoudt en hoe je ermee om kunt gaan. Kinderen die hoogsensitief zijn beleven de wereld intenser en verbazen ons vaak met reacties die we allerminst verwachten. Het is soms niet zo makkelijk om je in hun wereld in te leven. Dit boek vertrekt van een positieve benadering en legt de nadruk op hoe je de talenten van je kind kunt helpen ontplooien. De vele voorbeelden en praktische tips zorgen ervoor dat je als ouder, leerkracht of begeleider onmiddellijk aan de slag kunt. Zo tonen de auteurs hoe je het zelfvertrouwen van een hoogsensitief kind kunt stimuleren, zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf.
Keywords: Hoogsensitiviteit bij kinderen