Praktijkgids werkbaar werk : met tools voor elke leidinggevende in onderwijs, zorg, overheidsdienst en bedrijfsleven - Clement, Hilde, ....-; De Winne, Joan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Als leidinggevende doe je je uiterste best. Toch slaag je er niet altijd in om de beoogde resultaten te behalen en werk werkbaar te maken voor je medewerkers en jezelf. Je riskeert er de moed bij te verliezen of te vervallen in achterhaalde 'command and control' recepten. Welke alternatieven zijn er en hoe ga je ermee aan de slag? Praktijkgids werkbaar werk biedt handvatten voor een psychisch veilige en motiverende werkomgeving. Je leert jezelf als leidinggevende beter kennen, je ontdekt hoe je het gedrag van medewerkers beter kunt plaatsen en hoe je er op een gepaste manier op inspeelt. Doelstellingen worden samen bereikt en je krijgt de waardering die je verdient. Kortom, leidinggeven geeft je meer voldoening en werk wordt werkbaarder voor iedereen.
Keywords: Leidinggeven