En ze leefde niet bang en gelukkig : hoe voorkomen dat angst van je leven een puinhoop maakt? - Janssens de Bisthoven, Nathalie, ....- (Antwerpen : Manteau, 2024)
Ooit waren we de dappersten der Galliërs. Nu zijn we een kudde flinke, bange meiden geworden. What happened? In dit boek ontleedt coach en psychotherapeut Nathalie Janssens de Bisthoven het fenomeen angst. Waarom zijn we zo angstig? En waarom vandaag schijnbaar zoveel meer dan vroeger? We zijn bang om te falen, bang om de waarheid te spreken, bang om te rusten, bang om te proberen… Hoe werkt angst? Hoe klinkt de stem van angst (die we allemaal hebben) en welke strategieën gebruikt angst om ons te gijzelen in de veel te strakke comfortzone van ons leven? En hoe ziet een leven eruit waarin angst niet aan het stuur zit? Hoe geven we dat vorm, zodat meer vrouwen (en mannen) vanuit hun moed en kracht gaan leven en bouwen aan een betere wereld voor zichzelf, hun families en iedereen die door hen geraakt wordt?
Keywords: Angsten; Levenskunst