Je zal er maar werken : organiseren begrijpen, organisaties ontwerpen - Kessener, Brechtje, ....- (Leuven : Acco, 2024)
Organiseren van je organisatie. In een dynamische tijd wil je robuust zijn én adaptief reageren. Je wil je klanten en eigenaren bedienen, maar ook de juiste werknemers binnen boord halen en houden. Je wil goed samenwerken met je netwerk van partners. Hoe pak je dat aan? Met welk organisatieontwerp breng je je organisatie verder? Het boek biedt een unieke, integrale werkwijze in het ontwerpen van organisaties, een methode die bestaande ontwerpmethoden samenbrengt en verbindt. Je zal er maar werken biedt: een heldere uitwerking van organisatiekundige modellen en concepten, inzicht in de relaties tussen organisatiestructuur, -architectuur en -cultuur, een methode om de organisatie methodisch en integraal te (her)ontwerpen, illustratieve voorbeeldcases. Dit boek is een must-read voor: bestuurders, managers en beleidsmedewerkers die via hun handelen en beslissingen voortdurend het organisatieontwerp beïnvloeden, organisatieadviseurs en verandermanagers wiens werk direct of indirect draait om organisatieontwerp, studenten in bestuurs - en organisatiewetenschappen.
Met bijgevoegde pictogrammenkaart
Keywords: Organisatieontwikkeling