Werkboek mentale gezondheid : oefeningen op basis van cognitieve gedragstherapie om negatieve gedachten aan te pakken - Rego, Simon A, ....-; Fader, Sarah, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, 2023)
‘Een geweldig boek om de bewezen werkzame technieken van cognitieve gedragstherapie te leren. De oefeningen zullen de kwaliteit van je leven verbeteren!’ — Judith S. Beck, directeur van het Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy, klinisch hoogleraar psychologie aan de University of Pennsylvania en auteur van het boek Cognitieve gedragstherapie. Niet elke worsteling met je mentale gezondheid gaat gepaard met een ingrijpende gebeurtenis of een officiële diagnose, maar dat betekent niet dat die geen impact heeft op je leven en op je geluk. Het Werkboek mentale gezondheid laat zien hoe je door de kracht van cognitieve gedragstherapie een gevoel van kalmte en vertrouwen kunt krijgen. Aan de hand van deskundig advies leer je hoe je weer kunt opkrabbelen na een moeilijke tijd, hoe heftig die ook was. Dit werkboek biedt: • Eenvoudige oefeningen. De opdrachten en oefeningen in dit werkboek duren elk slechts tien tot dertig minuten, zodat je zelfs op je drukste dagen tijd kunt vinden om ze te doen. • Gerichte oplossingen. Ontwikkel een breed scala aan copingvaardigheden die je kunt gebruiken bij alledaagse problemen, zoals stress, verstoorde relaties, angst, woede, schaamte, schuldgevoelens, cravings en gebrek aan eigenwaarde. • Cognitieve gedragstherapie voor iedereen. Ontdek hoe het werkt en waarom het zo populair is, met een reeks oefeningen die je helpen je algemene emotionele welzijn blijvend te verbeteren.
The CBT workbook for mental health : evidence based exercises to transform negative thoughts and manage your well-being
Keywords: Cognitieve gedragstherapie