Markt onder vuur : hoe politieke conflicten de economie verstoren (en wat we eraan kunnen doen). - Diels, Hans, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2024)
Wat hebben Limburgse appelboeren, BNP-Paribas-bankiers, de chipmachinebouwers van ASML en Barbie gemeen? Allen vallen ze ten prooi aan politieke disruptie. Landen zetten handelsstromen en toeleveringsketens steeds vaker in om elkaar onder druk te zetten in geopolitieke conflicten. Die geopolitieke spanningen zullen enkel toenemen de komende decennia. Markt onder vuur legt uit hoe geopolitiek en economie verstrengeld geraakten, wat dat betekent voor landen en bedrijven en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Met sprekende voorbeelden toont het boek de noodzaak om je aan te passen aan deze nieuwe realiteit.
Keywords: Geopolitiek; Internationale economie