Duurzaam durven doen : hét praktijkboek duurzaam ondernemen - Vandierendonck, Charlotte, ....-; Boutsen, Saartje, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2024)
Jouw kompas richten op duurzaam ondernemen is meer dan alleen een groen verhaal. Economische groei kan immers perfect hand in hand gaan met een positieve impact op mens en samenleving. In ‘Duurzaam durven doen’ krijg je als professional alle knowhow van vandaag aangereikt om vlot om te schakelen naar een impactvol bedrijfsbeleid. Aan de hand van praktische voorbeelden en casestudies vind je een antwoord op een aantal sleutelvragen: wat is de impact van jouw organisatie op mens, milieu en klimaat? Hoe neem je iedereen mee in zo’n duurzaam beleid? Waar zitten de knelpunten en successen? Hoe communiceer je hierover? Volg het voorbeeld van tientallen bedrijven die de stap al zetten en leer uit hun best practices. Een praktische gids die je door alle uitdagingen en do’s en don’ts van duurzaam ondernemerschap leidt.
Keywords: Duurzame ontwikkeling; Etisch ondernemen