F*cking start-ups : het tijdperk van de intrapreneur: hoe bouw je de toekomst - Uytterschaut, Lode, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2024)
Je gelooft in het bedrijf waarvoor je werkt, maar ziet met lede ogen de dure innovatieconsultants komen en gaan. Dat terwijl jij een gedurfd idee hebt, misschien zelfs een oplossing. Maar hoe geraak je door de permafrost, dat barre landschap van structuren, procedures en management? Is de enige andere oplossing je eigen start-up te beginnen? In F*cking Start-ups neemt Lode Uytterschaut het op voor die intrapreneurs, de gemotiveerde, betrokken mensen binnen een bedrijf die de creatieve ideeën hebben die voor verandering kunnen zorgen. Want niet iedereen die ondernemend is, moet start-up ondernemer worden. Uytterschaut toont hoe je als ondernemende medewerker in een grote organisatie, corporate of overheid het verschil maakt. Hij legt uit waarom jouw fantastische ideeën op weerstand botsen en hoe je die weerstand doet verstommen of omzeilt. Wees de luis in de pels, want waarom zou je geen grootse plannen kunnen smeden vanuit een bestaand bedrijf dat wél al mensen, financiële middelen en vooral impact heeft? En wie zegt dat je ’t niet beter kan doen dan die f*cking start-ups?
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie; Innovatie; Ondernemingen