Wicked kunsteducatie : creatieve programma's ontwerpen - Bremmer, Melissa, ....-; Heijnen, Emiel, ....-; Haanstra, Folkert, ....- (Amsterdam : Valiz, 2024)
Wicked Kunsteducatie helpt je spannende kunsteducatieve lesprogramma?s helemaal vanaf het begin te ontwerpen. Deze programma?s leggen een betekenisvolle verbinding tussen de cultuur van de leerling, de kunsten en de maatschappij. We hebben onze kunsteducatieve ontwerpstrategieën wereldwijd getest en ondervonden dat ze kunstdocenten uitdagen hun curriculumideeën op een gezamenlijke, creatieve én productieve manier vorm te geven.In deze tijden van individualisering en polarisatie geloven wij in de kracht van het samen leren over, in en door de kunsten. Hoewel Wicked Kunsteducatie gebruikt kan worden voor individuele leertrajecten, pleit het voor het opbouwen van leergemeenschappen waarin leerlingen en docenten hun interesses, expertise en meningen delen.Wicked Kunsteducatie kan in verschillende educatieve contexten worden gebruikt: van basisonderwijs tot hoger onderwijs en voor kunstcurricula binnen en buiten de school. Dit werkboek is geschikt voor de beeldende kunsten, muziek, dans, theater, film of design, en ook voor het ontwerpen van vakoverstijgende kunstprojecten en modules. Dus of je nu een kunstdocent, kunstenaar of curriculumontwerper bent, of maar één les of een hele module wilt ontwerpen; dit boek is voor jou!
Keywords: Kunstonderwijs