Ontwerpen voor duurzaamheid door herontwikkeling : leren van Paleiskwartier, Nederland. - Khandekar, Shyam, ....-; Bharne, Vinayak, ....- (Rotterdam : Nai010 uitgevers, 2020)
Terwijl er steeds meer mensen naar de stad trekken, breidt de stedelijke periferie zich uit ten koste van de natuur. Ontwerpen voor duurzaamheid door herontwikkeling legt uit hoe duurzaamheid kan worden gerealiseerd door stedelijke herontwikkeling en upcycling. De grootschalige stedelijke herontwikkelingsprocessen die in dit boek aan de orde komen, zijn gebaseerd op een succesvol stedelijk herontwikkelingsgebied in Nederland, het Paleiskwartier in 's-Hertogenbosch. Dit boek vertelt het bijna drie decennia beslaande verhaal over het beleid, hoe beslissingen werden genomen, ontwerpen tot stand kwamen, projecten zich gefaseerd ontwikkelden en de gemeente op een unieke manier samenwerkte met de private sector. Essays en interviews met betrokkenen - waaronder directeuren, ontwerpers, ontwikkelaars en gemeentefunctionarissen - geven een gedetailleerd overzicht van de totstandkoming van dit project.
Keywords: Duurzaam bouwen