Houden van leraren - Decin, Greet, ....-; Maes, Bert, ....-; Baeck, Sanne, 1990- (Tielt : Lannoo, 2024)
Van leraren afzonderen ... naar samen opleiden Van uniformiteit ... naar grenzen verleggen Van wantrouwen ... naar bondgenootschap Als het gaat over het lerarentekort, wordt vooral gefocust op de vraag: hoe trekken we mensen aan voor het onderwijs? Een even belangrijke vraag wordt vaak over het hoofd gezien: hoe zorgen we ervoor dat leraren geïnspireerd en gemotiveerd in het onderwijs blijven? Welke concrete stappen kunnen directeurs, ondersteuners en lokale besturen nemen om dit te realiseren? Houden van leraren biedt praktische en direct toepasbare handvatten om leraren betrokken en enthousiast te houden. Dit boek onthult zeven eenvoudige maar krachtige hefbomen, ondersteund door inspirerende verhalen van onderwijsprofessionals. Het laat zien hoe kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben en is een eerbetoon aan alle leraren, directies en ondersteuners die dagelijks met toewijding werken aan beter onderwijs.
Keywords: Lerarenbegeleiding; Motivatie; Onderwijs