Mag je zeggen wat je vindt? - Hartog, Aby, ....-; Hartig, Sander, ....-; Kuiper, Maartje, ....- (Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017)
Van jongs af aan leer je over wat mag en wat niet, over normen en waarden. Maar wie bepaalt wat goed is of fout? En is de grens daartussen altijd zo duidelijk? Betekent vrijheid van meningsuiting dat je alles mag zeggen, altijd en overal? Wat is respect, en is dat iets wat je krijgt of geeft? Diefstal is verboden, maar wie bepaalt wat van wie is? Mag je liegen als je daarmee iemands leven redt? Deze en nog heel veel andere vragen komen aan bod in dit boek. Filosofische vragen voor deze tijd, voor kinderen én hun ouders.
Keywords: Normen en waarden