Innovatieve leeromgevingen op school : pedagogische projecten koppelen aan fysieke ruimtes - Vandevelde, Marijn, ....- (Brussel : Politeia, 2023)
"Innovatieve Leeromgevingen op School" van Marijn Vandevelde biedt inspiratie voor scholen die innovatieve leeromgevingen willen ontwerpen. Het boek benadrukt dat er geen kant-en-klaar recept is voor innovatie, maar dat maatwerk essentieel is. Het bevat praktijkvoorbeelden van zowel internationale als lokale scholen die succesvol hun pedagogische projecten hebben vertaald naar schoolontwerpen12. Het boek richt zich op het creëren van een warm leerklimaat waar leerlingen centraal staan en biedt hands-on materiaal zoals een plan van aanpak en een roadmap om gestructureerd aan de slag te gaan1. Het is bedoeld voor leraren, directeurs, architecten en iedereen die betrokken is bij nieuwbouw- of renovatieprojecten1.
Keywords: Scholen inrichting