Beleid voeren in het onderwijs : de lerareneditie 2017-2022. (Brussel : Politeia, 2022)
De herkenbare thematische cahiers uit de reeks beleidvoerend vermogen creëerden de laatste jaren een blijvende impact op het onderwijsgebeuren. Met actualiteitswaarde en open debat als de belangrijkste criteria. Toonaangevende auteurs staan borg voor een bewust samengaan van zowel visiebepalende bijdragen als praktijkgerichte onderwerpen. De bijdragen zijn telkens opnieuw een frisse bron van inspiratie voor betrokkenen van alle onderwijsniveaus van het leerplichtonderwijs. Het ontwikkelen van beleidvoerend vermogen op school is zeker geen taak van de leidinggevenden alleen, maar van het hele team. Betrokkenheid en engagement van alle teamleden is essentieel. Een geïntegreerd beleid leeft door heel de school waarbij de teamleden effectief invloed uitoefenen op de besluitvorming. Daarom stelden we voorliggend compilatieboek samen vol straffe artikels. Een 'best of' voor leerkrachten die verdient gelezen en herlezen te worden. Uit elk van de reeds verschenen 17 cahiers selecteerde onze redactieraad één bijdrage, gericht op het microniveau, de klas.
Keywords: Onderwijsbeleid