Sociaal zakboekje : 2024-2 - Van Eeckhoutte, Willy, 1953-; Taghon, Ann, ....-; Van Oostveldt, Ester, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer, 2024)
De functie die het Sociaal Zakboekje wil vervullen is drieledig. 1) Vooreerst geeft het een vrij volledige inventaris van de verschillende normgehelen van het sociaal recht, met dien verstande dat bijzondere rechtsposities als die van zeelieden, binnenschippers, havenarbeiders en sekswerkers werden weggelaten. De regelgeving voor het overheidspersoneel is maar uitzonderlijk vermeld. Voor de rechtspositie van het overheidspersoneel kan het bij Wolters Kluwer uitgegeven Statutenzakboekje overheidspersoneel worden geraadpleegd. Het sociaal handhavingsrecht en de grensoverschrijdende aspecten zijn ook opgenomen in het Sociaal Zakboekje. 2) De selectie en de benadering van de behandelde materie gebeuren met het oogmerk van praktische bruikbaarheid. Het is niet de bedoeling de theoretische beginselen uiteen te zetten, doch essentieel praktische informatie te verstrekken die kan helpen concrete vragen onmiddellijk te beantwoorden. 3) Ten slotte wordt bijzondere aandacht besteed aan nieuwigheden op wettelijk en reglementair gebied, terwijl in iedere uitgave ook het recente cijfermateriaal wordt verwerkt. Het zakboekje geeft het op de bijwerkingsdatum geldende recht weer. De beknoptheid van het zakboekje laat niet toe om overgangsregelingen te vermelden.
Keywords: Sociaal zakboekje