Alle kleuters tellen mee - Wijns, Nore, ....-; Torbeyns, Joke, ....-; Rabaut, Hilde, ....-; Verschaffel, Lieven, 1957- (Brugge : die Keure, 2024)
Alle kleuters tellen mee is een boek boordevol wetenschappelijke inzichten over de vroege wiskundige ontwikkeling. Het boek richt zich op iedereen die interesse heeft in of betrokken is bij het kleuteronderwijs. De inleiding beschrijft het belang van vroeg wiskundeonderwijs en hoe dat kwaliteitsvol vormgegeven kan worden. Aan de hand van ontwikkelingslijnen wordt geschetst hoe de kennis en vaardigheden over getallen en bewerkingen bij jonge kinderen ontwikkelen. De vele praktische voorbeelden en didactische tips geven inspiratie om de wiskundige ontwikkeling van kleuters te ondersteunen. Een boek dat een plekje verdient in elke leraarskamer en lerarenopleiding.
Keywords: Wiskundige initiatie -- Kleuteronderwijs