Kleuters en wiskunde : een doelgerichte en handelende kennismaking - Peerlings, Wendy, ....- (Leuven : LannooCampus, 2024)
Hoe bouw je speelse activiteiten op vanuit een leerlijn? Wiskunde is overal in het leven van kleuters. Van 's morgens tot 's avonds, binnen en buiten, op school, thuis en onderweg... altijd komen ze in aanraking met getallen, ruimtes, afstanden en volgordes. In het kleuteronderwijs zal wiskunde de komende jaren alleen maar aan belang winnen. Dit is niet zomaar een boek over wiskundedidactiek, maar een doelgerichte visie op goed wiskundeonderwijs voor kleuters. De basis wordt gevormd door wat ons onderwijs vraagt en nodig heeft, met extra aandacht voor de volgende domeinen: getallen, logisch-wiskundig redeneren, meten en meetkunde. Kleuters en wiskunde neemt de leerkracht mee via korte instructies waarbij heldere doelen en een brede observatie vooropstaan. Verder vind je in dit handboek duidelijke leerlijnen, elk gestoffeerd met tips en voorbeelden om direct toe te passen in de praktijk.
Keywords: Wiskundedidactiek -- kleuteronderwijs