Kwaliteitsvolle leermiddelen : van maatschappelijk debat naar de onderwijspraktijk - Tanghe, Els, ....-; Smets, Wouter, ....-; Schelfhout, Wouter, ....- (Brussel : Politeia, 2024)
In de media klinkt er regelmatig kritiek op de kwalitateit van leermiddelen, gaande van verouderde boeken, stigmatiserende teksten tot de betaalbaarheid ervan en de bijdrage aan het leerproces. Het debat over kwaliteitsvolle leermiddelen is complex, maar cruciaal voor het onderwijs. Wat maakt een leermiddel kwaliteitsvol? Hoe verschilt dit per onderwijsniveau of vakgebied? En wat is onder andere de rol van leerkrachten, schoolleiders en uitgevers in het waarborgen van die kwaliteit? Dit themanummer biedt een diepgaande analyse van verschillende perspectieven op de kwaliteit van leermiddelen. Het richt zich zowel op onderwijsprofessionals als beleidsmakers en biedt praktische inzichten voor het ontwikkelen en toepassen van kwaliteitsvolle leermiddelen in de klas en het uitwerken van een visie op school.
Keywords: Leermiddelen