Een plattegrond van de macht : inleiding tot politiek en politieke wetenschappen. - Devos, Carl, ....- (Gent : Academia Press, 2023)
Politiek regelt het maatschappelijk verkeer. Zo zorgt politiek er bijvoorbeeld voor dat de vele behoeften, belangen en doelen van een samenleving op een specifieke manier samenkomen. Omdat er uiteenlopende visies bestaan over hoe we onze samenleving moeten organiseren, en omdat de middelen beperkt zijn, ontstaan er conflicten. Die worden doorgaans opgevangen met samenwerkingen tussen en binnen instellingen, die elk hun eigen spelregels volgen. Dit inleidend handboek belicht basisvragen, kernbegrippen en fundamentele processen van de politicologie. Ook de voornaamste politieke actoren en instellingen worden besproken. Met 'Een plattegrond van de macht' worden essentiële inzichten en bouwstenen voorgesteld die lezers in staat stellen om zelf kritisch en gefundeerd na te denken over politiek en politieke en sociale wetenschappen.
Keywords: Politiek