Hoe makkelijk kun je het maken? : ontwikkel oplossingen die iedereen wil en kan gebruiken. - van Kuijk, Jasper, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, 2024)
Iedereen heeft te maken met onbegrijpelijke apps, bizar ingewikkelde apparaten of frustrerende IT-systemen. Slechte ontwerpen schieten hun doel voorbij en kunnen zelfs mensen buitensluiten. Wat nou als we onze producten, diensten en systemen zo kunnen ontwerpen dat mensen ze wél kunnen en willen gebruiken? Het goede nieuws is: zon manier van werken bestaat. Gebruiksgericht ontwerpen is een aanpak die is ontwikkeld in de ontwerp- en interactiewereld, maar die ook daarbuiten veel waarde heeft. Dus niet alleen voor het ontwerpen van interfaces en producten, maar voor alles waar we de wereld om ons heen mee vullen, van lesmateriaal tot behandelprocedures. In Hoe makkelijk kun je het maken? laat Jasper van Kuijk je op toegankelijke en lichtvoetige wijze kennismaken met de principes en de praktijk van gebruiksgericht ontwerpen. Of je nu wel of niet ontwerper in je functieomschrijving hebt staan, met dit boek leer je om zo te ontwerpen dat je het leven van klanten, burgers, leerlingen, cliënten, patiënten, medewerkers en andere mensachtigen beter, leuker en makkelijker maakt.
Keywords: Marketing; Productstrategie