Wie zei daar marginaal? : verhalen van hoop en geloof in Ninove. - Schokkaert, Ben, ....-; Barbé, Luc, ....- (Berchem : Mammoet, 2024)
Ninove heeft een slechte naam. Alleen al met clichés over de stad aan de Dender kan je een turf samenstellen. Wie zei daar marginaal? is niet zo'n boek. Integendeel. Als op sociale media de verbittering, woede en angst weer eens tegen de plinten klotsten, vragen de auteurs zich al eens af: gaat dit nu over onze thuisstad? Soms durven ze zelfs niet meer antwoorden als ze ergens te velde de vraag krijgen: 'Waar woont gij eigenlijk?' Zeker, Ninove vervelde de laatste jaren van provincienest tot kleine stad met uitdagingen die je eerder met Brussel associeert. En neen, dat blijft niet zonder gevolgen. Maar tegelijkertijd vind je er ook veel creativiteit, toewijding, zorg en goesting. Dit boek wil het beeld van Ninove bijstellen. Het vertrekt van verhalen van geboren én aangespoelde Ninovieters. Samen zorgen ze voor een caleidoscopisch portret van onze Oudste, Stoutste en Meest Wijze der Steden en bieden ze lezers, waar ze ook wonen, nieuwe gezichtspunten.
Keywords: Ninove; Samenleving