Tijdschrift voor onderwijsrecht en onderwijsbeleid. (Brugge : Die Keure)
Het Tijdschrift voor Onderwijsrecht en Onderwijsbeleid (TORB) wil een gedegen informatiebron zijn voor al wie professioneel met onderwijs bezig is. De lezer vindt er informatie, achtergrond en duiding bij het onderwijsgebeuren. Wetenschappelijk verantwoord, helder en bruikbaar. Elk nummer biedt een vijftal artikelen, enkele becommentarieerde relevante vonnissen en arresten, een kroniek van recente onderwijswetgeving, enkele boekbesprekingen, de rubriek 'kanttekeningen' en tenslotte de rubriek 'verslagen en mededelingen'. De redactie, die multidisciplinair is samengesteld, waakt over de kwaliteit van de artikelen en het juiste evenwicht tussen de juridische bijdragen enerzijds en de meer beleidsmatige artikelen anderzijds. Het tijdschrift verschijnt tweemaandelijks en telt ca. 75 pagina's. Het lezersbereik is zeer breed, gaande van personeel en directies van scholen en centra voor leerlingenbegeleiding, over personeel van de onderwijsnetten, tot ambtenaren, beleidsmedewerkers, wetenschappers en magistraten.
Ondertitel varieert
Uitgever varieert
Keywords: Onderwijs -- Tijdschriften; Onderwijs; wetgeving; Onderwijsbeleid -- Vlaanderen; Onderwijsrecht