Sociaal zakboekje : 2021-2 - Van Eeckhoutte, Willy, 1953-; Taghon, Ann, ....-; Van Oostveldt, Ester, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer, 2021)
Het sociaal recht in draagbare vorm dàt is Sociaal Zakboekje. Niemands geheugen kan nog alle details van het sociale recht bevatten. De kosten zijn de rechtstak te complex en te uitgebreid geworden. Wie dit boekje bij zich draagt, kan zich het memoriseren van details besparen. Hij vindt in deze papieren databank een soortgelijk, maar toch gedetailleerd overzicht van het gehele sociale recht: - arbeidsrecht - sociale zekerheidsrecht voor werknemers en voor zelfstandigen - sociale bijstand - sociale handhavingsrecht - internationale aspecten. De verstrekte informatie is zeer concreet en precies: zij is toegespitst op voorwaarden, verplichtingen, formaliteiten, termijnen, formules enz. Telkens wordt verwezen naar de toepasselijke basiswetgeving. Het Sociaal Zakboekje bevat ook alle mogelijke cijfergegevens uit het sociaal recht, met telkens de meest recente bedragen. Omdat het sociale recht zo snel evolueert, verschijnt het Sociaal Zakboekje twee maal per jaar een nieuwe editie. Het Sociaal Zakboekje maakt het sociaal recht niet alleen draagbare, maar ook dragelijk. Het Sociaal Zakboekje is het werk van Willy van Eeckhoutte, buitengewoon hoogleraar em. aan de Universiteit Gent en advocaat bij het Hof van Cassatie en ban Ann Taghon en Ester Van Oostveldt, advocaten aan de balie te Gent. Zij maken alleen deel uit van de vereniging Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse.
Keywords: Sociaal zakboekje; Sociale zekerheid