De kracht van ADHD : verrassende inzichten in ADHD en hoe je de positieve aspecten kunt versterken - Hansen, Anders, 1957-; Uiterwaal, Perpetua, ....- (Amsterdam : Lev, 2024)
Ken jij iemand die heel gedreven, creatief, onverschrokken, leergierig, flexibel en ondernemend is en veel doorzettingsvermogen heeft? Misschien ben je dit zelf wel? Deze positieve eigenschappen zijn typisch voor mensen met ADHD: een aandoening die over het algemeen wordt gezien als een 'probleem'. Deze gedeeltelijk erfelijke eigenschappen waren echter essentieel voor het voortbestaan van onze voorouders. Mensen die niet de energie hadden om te jagen of zich niet konden hyperfocussen op de savanne, stierven van de honger of werden zelf een prooi. Psychiater Anders Hansen, die zelf ook ADHD heeft, leert je in dit boek hoe je van deze diagnose een kracht kunt maken en hoe je met de negatieve aspecten omgaat, of het nu voor jezelf is of voor je kind.
Fördel ADHD: var pa skallan ligger du?
Keywords: ADHD