Volgens Bartjens : tijdschrift voor reken-wiskundeonderwijs in de basisschool. (Enschede : SLO)
Volgens Bartjens: -is het enige tijdschrift voor reken-wiskundeonderwijs in de basisschool; -wordt gelezen door leerkrachten van de basisschool, pabostudenten en iedereen die het reken-wiskundeonderwijs ter harte gaat; -geeft ideeën voor mooie reken-wiskundelessen in onder-, midden- en bovenbouw; doet verslag van bijzondere rekenleservaringen; -informeert over studiedagen en nieuwe publicaties betreffende het reken-wiskundeonderwijs; -zoekt naar antwoorden op veelgestelde vragen, zoals bijvoorbeeld: Hoe ga ik om met verschillen tussen leerlingen? Hoe geef ik interactief onderwijs in een klas vol allochtone leerlingen? Hoe maak ik mijn onderwijs concreet? Wat zijn goede computerprogramma's? Kunnen zwakke rekenaars zelf oplossingsmanieren construeren? Enzovoort. Vaste rubrieken Kleine kinderen worden groot: -Kinderen doen ook buiten de klas spontaan allerlei reken-wiskundige ontdekkingen -Wiskunde op straat: Wiskunde is overal te vinden. Harrie Sormani opent onze ogen. -Vroeger: Ed de Moor zorgt in elk nummer voor een historisch miniatuurtje -Groetjes van groep vier: Juf Lia van Diem gunt ons een blik in haar klas -In/uitgelicht: Peter van den Bremen doet verslag van zijn leeservaringen met literatuur over reken-wiskundeonderwijs. -De bekende Nederlander in getallen: Bekende Nederlanders vertellen over hun ervaringen met getallen in heden en verleden. -Interactie: Dit artikel presenteert een stelling over reken-wiskundeonderwijs. Op deze website kunt u reageren. -Veelgestelde vragen: Lezers sturen vragen. Volgens Bartjens... zoekt de antwoorden. -Het Ei van Columbus: Reken-wiskundepuzzels voor kinderen van tien tot twaalf jaar met de prijsvraag 'Klassenklus' voor de hele klas. -En daarnaast natuurlijk in elk nummer een groot aantal gevarieerde artikelen over en voor de praktijk van het reken-wiskundeonderwijs.
Keywords: Rekenen -- Basisonderwijs; Wiskunde -- Basisonderwijs; Wiskunde -- Tijdschriften