Uitwiskeling. (Oud-Heverlee : Uitwiskeling)
UItwiskeling is een tijdschrift van en voor wiskundeleerkrachten, vanuit de praktijk van het wiskundeonderwijs. We confronteren onze klaspraktijk met nieuwe ideeën uit de wiskundedidactiek. Vaste rubrieken: Het Spinnenweb: In het spinnenweb verzamelen we allerlei korte bijdragen: een vraag over de aanbreng van een bepaald stuk leerstof, een kort verslag van een uitgeprobeerde les, een leuk idee om de leerlingen te boeien... Alle vragen, bijdragen en suggesties worden verwacht bij de redactie. De bibwijzer: Artikels uit tijdschriften en boeken die bruikbaar zijn in wiskundelessen worden in deze rubriek samengevat en besproken. Je kunt ook hier zelf een bijdrage leveren door een artikel of een boek dat ook andere lezers kan interesseren, te signaleren of zelf te bespreken. Onder de loep: In elk nummer wordt een deel van het leerplan of een aspect van het wiskundeonderwijs onder de loep genomen en uitgewerkt in een ruimer artikel. Actualiteit: Concrete informatie over leerplannen, didactische middelen, navormingsprogramma's, studiedagen... Op de website kan je de inhoudsopgaven van de verschenen nummers raadplegen en oudere nummers downloaden.
Keywords: Wiskunde -- Secundair onderwijs