Schommelen op het ritme van mensen met dementie : beter communiceren met de resonantiemethode - Bormans, Kasper, ....- (Tielt : Lannoo, 2024)
Elke drie seconden krijgt iemand in de wereld de diagnose dementie. Bovendien worden er voor elke persoon met dementie minstens drie schaduwbetrokkenen geraakt. Van de mensen met dementie woont 70 procent thuis. Daardoor is effectieve communicatie met de nabije omgeving belangrijker dan ooit. Ontdek in Schommelen op het ritme van mensen met dementie de verfrissende communicatietechnieken van dementie-expert dr. Kasper Bormans. De eerste stap is inzien dat de ander als het ware op een schommel zit, en dat jij een rol van betekenis kunt spelen. Door af te stemmen op het ritme van de ander - nu eens dichtbij, dan weer verderaf - kunnen we de ander raken en een gepast duwtje in de rug geven. Communicatie als resonantie. Dit boek biedt hoop en inspiratie voor iedereen die zorg draagt voor ouderen, specifiek voor mensen met dementie.
Keywords: Dementie