Praktische didactiek voor natuur & techniek - Marell, Jos, ....-; De Vaan, Els, ....- (Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2023)
Natuur en techniek zijn nu en in de toekomst essentieel voor de welvaart en het welzijn van mensen en voor al het overige leven op aarde. Daarom is het meer dan ooit belangrijk dat kinderen van jongs af leren er goed mee om te gaan. Praktische didactiek voor Natuur & Techniek laat (aankomende) leerkrachten vele manieren zien om kinderen daarin passend en effectief te begeleiden. Deze uitgave is de opvolger van Praktische didactiek voor natuuronderwijs. Ook nu is het vertrekpunt steeds een actieve omgang met 'echte' materialen en organismen, zodat betrokkenheid en inzicht ontstaan. Door de voortdurende wisselwerking tussen doen, denken en beleven bij onderzoekend en ontwerpend leren, krijgen natuur en techniek voor kinderen steeds meer waarde en betekenis. In dit nieuwe boek wordt ruim aandacht besteed aan 21e eeuwse vaardigheden, duurzame ontwikkeling, gezondheidseducatie en de wisselwerking en integratiemogelijkheden met vormingsgebieden als rekenen, taal en informatica. Hiermee biedt het volop handvatten voor het stimuleren van een brede, harmonische ontwikkeling van kinderen. Met Praktische didactiek voor Natuur & Techniek leer je hoe je inspirerende N&T-lessen kunt geven en deze flexibel kunt afstemmen op je eigen groep en op de schoolsituatie. Het zal veel voldoening geven als je kinderen ziet leren én genieten, wanneer je inspeelt op hun talenten voor natuur en techniek.
Keywords: Natuuronderwijs -- didactiek