Motoriek & didactiek : beweging in en om de klas - Crabbe, Cathy, ....- (Leuven : Acco, 2023)
Bewegen is zó belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor hun motorische ontwikkeling, lichamelijke activiteiten bevorderen ook hun gezondheid. Bovendien kan bewegen het leren ondersteunen! Redenen genoeg dus om als leerkracht alle kansen te grijpen die zich aandienen om de kinderen aan het bewegen te brengen. En die kansen zijn er in overvloed, zowel in de klas als daarbuiten. Dit boek helpt je om als leerkracht op een eenvoudige manier doelgericht beweging te stimuleren, en dat via kant-en-klare opdrachtenfiches die de kinderen in de klas, op de speelplaats en thuis in gang moeten zetten, praktische tips en voorbeeldlessen voor gebruik tijdens de lessen LO. Ook krijg je inzicht in de motoriek en de leerlijnen voor beweging. Het boek is bedoeld voor elke leerkracht in de basisschool die daarbij betrokken is: de klasleerkracht, de zorgleerkracht, de LO-leerkracht enzovoort.
Keywords: Bewegingsopvoeding