Zoek het uit! Kijken maken spelen : beeldend kunstonderwijs op de basisschool - De Groot, Ino, ....-; Van der Leij, Lourens, ....- (Assen : Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, 2023)
Als leerkracht mag je bouwen aan de ontwikkeling van kinderen als cultuurdragers en wereldburgers. Beeldend kunstonderwijs biedt de vrijheid en mogelijkheid om dat te doen. Hoe? Daarop geef Zoek het uit! Kijken maken spelen een onderbouwd antwoord. Zoek het uit! Kijken maken spelen is een praktisch boek vol met ideeën die morgen in de klas uitgevoerd kunnen worden. Een boek over cultuur, kunst, verbeelden, ruimte geven, leren door te doen en onderzoeken met de handen. Het handelen wordt theoretisch verantwoord; socialisatie, subjectificatie en kwalificatie krijgen zo binnen het beeldend onderwijs handen en voeten.
Keywords: Beeldend kunstonderwijs